Prijs 19.95 Euro €
Categorie Muziek
gepubliceerd datum September 24, 2016
Bekeken 302
Land Belgium

Vernieuwd, uitgebreid en up-to-date gebracht; 1001 Albums bevat de allergrootste albums, van Marvin Gayes inspirerende What's Going On uit 1971 – een reactie op de terugkeer van zijn broer uit Vietnam – tot David Bowies bijzondere conceptalbum The R...
-
  Vernieuwd, uitgebreid en up-to-date gebracht; 1001 Albumsbevat de allergrootste albums, van Marvin Gayes inspirerende What's Going On uit 1971 – een reactie op de terugkeer van zijn broer uit Vietnam – tot David Bowies bijzondere conceptalbum The Rise And Fall Of Ziggy Stardust. Verken de geschiedenis van de muziek, van de popklassieker Pet Sounds van de Beach Boys tot Nirvana's Nevermind, dat de grunge onder de aandacht van een breed publiek bracht. Naast de erkende klassiekers zijn er tal van onverwachte traktaties, zoals de industriële soundscapes van Einstürzende Neubauten en de sonische onruststokerij van Aphex Twin.

1001 Albums is een eerbetoon aan de vele talenten uit de muziekwereld en de talloze genres. Rock en pop krijgen volop aandacht, maar je vindt ook informatie over rock-'n-roll en jazz, funk en punk, disco en soul, hiphop, experimentele en wereldmuziek en talrijke uiteenlopende soorten dansmuziek.


Van elk album vind je een uitvoerige beschrijving met boeiende wetenswaardigheden. Wist je bijvoorbeeld dat het album Velvet Underground And Nico vele artiesten en groepen heeft geïnspireerd, uiteenlopend van Bowie en Joy Division tot R.E.M. en The Strokes? Beleef opnieuw de nasleep van Bob Dylans controversiële optreden met elektrische gitaar op het Newport Folk Festival met zijn duistere, visionaire Highway 61 Revisited, opgenomen in 1965, in een Amerika dat zowel met zichzelf als met Vietnam in oorlog was. Blader vervolgens door naar de retrorock van het gelijknamige album van The Stone Roses uit ‘Madchester’. Van cult en obscuur tot populair en mainstream,1001 Albums omvat de volle breedte van de universele muziekcultuur.


Robert Dimery
978-90-8998-285-8
gebonden, 960 pagina's
166 x 217 mm


Dutch Language


 ==========================
VinylVinyl.nl is een onderdeel van Rik Stoet Audio.
We zitten reeds 18 jaar aan de Elandstraat 9 te Den Haag, en veel klanten weten ons daar te vinden. We willen onze goede naam eer aan (blijven) doen, en zullen daarom elke bestelling zo goed als mogelijk verwerken.


Behalve de grammofoonplaten bieden we ook andere artikelen aan op onze site. U kunt er van op aan dat u -ook NA aflevering- kunt rekenen op onze vakkennis en nazorg.


Bestellen bij VinylVinyl.nl heeft dus voordelen:
We weten waar we het over hebben, we zijn geen doorsnee webshop.We zijn niet anoniem met allerlei 06 nummers.
U weet waar u koopt. We hebben een degelijke achtergrond met duizenden tevreden klanten.
U bent altijd welkom om poolshoogte te komen nemen.
Als draaitafel specialist komen we ook bij u thuis om te installeren of af te regelen


U bent van harte welkom, niet alleen op deze site....maar ook in onze winkel!
===========================Naam: VinylVinyl.nl - Rik Stoet Audio


   

  Laat een reactie achter (spam en aanstootgevende berichten worden verwijderd)


   

   

  Gerelateerde aanbiedingen

  • Matthews, David - Britten
   Matthews, David - Britten
   Muziek - Charleroi - September 24, 2016 10.00 Euro €

   Beschrijving This volume forms part of the "Life and Times" series of compact and accessible biographies which cover key political, literary and musical figures. This title is about the life and work of British composer Benjamin Britten. Details Tite...

  • Paul McCartney - Now and Then - Boek met Prachtige Foto's
   Paul McCartney - Now and Then - Boek met Prachtige Foto's
   Muziek - Gent - September 24, 2016 Gratis

   Paul McCartney - Now and Then Grote boek met prachtige kleuren foto's. Over het leven van Paul McCarntey. Hardcover boek. Auteur: Tony Barrow R. Bextor Co-auteur: Robin Bextor Uitgever: Tirion*Nederlandstalig 144 pagina's 9789043906531 oktober 2004

  • BERNARD HAITINK liber amicorum samengesteld door P.Korenhof
   BERNARD HAITINK liber amicorum samengesteld door P.Korenhof
   Muziek - Gent - September 24, 2016 7.00 Euro €

   PRACHTIGE PAPERBACK  compleet met CD


   
  verkoper:


  VinylVinyl.nl - Rik Stoet Audio

  Lokatie: antwerpenmarkt.be - Belgium


  Generated in 0.037845849990845 ms